La música gospel

 

La música gospel, també anomenada espiritual o música evangèlica, és la música religiosa que va sorgir de les esglésies afroamericanes en el segle XVIII i va fer-se popular a partir de 1930. La paraula original és “GodSpell”, en català “Déu anuncia”. Estrictament parlant, el significat de les cançons de gospel consisteix en una invitació cap a Déu i d'exaltament dels valors de la vida cristiana. Prové dels Estats Units, però recentment s’ha extès i és practicada arreu del món.

 

És un gènere musical caracteritzat per l’ús del cor i solistes en determinades cançons. Hi ha una gran diversitat de subgèneres, entre el qual destaca el gospel tradicional, el reggea gospel, gospel rap, etc. i molts més.

 

Destacarem, però, el gospel contemporani, l’estil que practica Amazing Gospel i la majoria dels cors actuals. El gospel contemporani és una evolució natural del gospel tradicional del de les esglésies negres evangèliques dels Estats Units i es realitza amb instruments característics de la música moderna: bateries, guitarres elèctriques, pianos i baixos. La majoria de les vegades la posada en escena és més important que el significat en si de la cançó, de manera que les coreografies, el decorat, la il·luminació tindran un paper molt important.

 

 

 

 

Font: La música gospel dins Wikipedia. https://es.wikipedia.org/wiki/G%C3%B3spel