Els assaigs

L’èxit d’Amazing Gospel, i com qualsevol activitat, són els assajos. El cor complet assaja cada dijous, de 21.30h a 11h a la Sala Reynés del Patronat Parroquial d’Esparreguera. Una vegada finalitzada la sessió, cada setmana una corda (sopranos, contralts o tenors/es) es queden una mitja hora més amb el director per repassar i practicar amb més aprofundiment les veus de cada cançó.

Els assaigs (data, estructura, repàs) sempre són subjectes a canvi segons les necessitats del cor per algun problema de calendari i per exigències de concerts programats. Per garantir el bon funcionament i rendiment del cor, es porta un control d’assistència dels cantants. I fins el moment, comptem amb una assistència del 95%.

 

Estructura d’un assaig

  • Anunci d’activitats, concerts i recordatori de procediments diversos. Mentre la gent arriba a la sala d’assaig i es prepara, els representants de la junta o responsables de les comissions anuncien i expliquen les novetats: nous bolos, activitats i qualsevol dubte que hagi pogut sortir.

  • Escalfament. Un cop acabades les explicacions, es comença l’escalfament dirigit pel director. És una fase molt important per evitar lesions a la veu i tenir el cos preparat pels exercicis de cant. Es divideix en dues parts:

  • Escalfament corporal. Es tracta de preparar les parts el cos que intervenen en l’emissió de la veu: coll, cara, boca, ressonadors, diafragma, etc. Exercicis típics: girar el coll a dreta i esquerra en moviments lents, clapping per tot el cos, ganyotes per treballar els músculs de la cara, etc.

  • Escalfament de la veu. Amb exercicis d’afinació es busca posar a punt la veu per cantar aproximadament dues hores i evitar lesions. A través de diferents atacs, intensitats i tonades es treballa diferents parts de la musculatura que intervé a l’hora de la projecció de la veu.

  • Assaig de les cançons noves. Aquesta és la part més intensa i de més duració. S’assagen i s’aprenen les veus de cada nova cançó per cordes, a partir de repeticions rítmiques i de melodia, posant més èmfasi en aquelles parts amb més complicació. Tot es fa amb l’acompanyament del director al piano. Es repassen cançons del repertori, es marquen coreografies i es repassen les pronúncies de les lletres.

Els cantaires tenen el compromís de repassar i escoltar el repertori.

 

Els solistes

 

Les cançons de gospel es caracteritzen per la presència del cor però també per la persona solista que interpreta una part important de la cançó, jugant a la pregunta-resposta en la que es basa aquest estil.

 

El director convoca assaigs especials per a solistes, en els que poden participar tots els components del cor. El director assigna els solos a varis cantaires per a què un solo pugui ser interpretat per diferents estils de veus.