Les cordes

Igual que succeeix en totes les corals i cors musicals, existeixen diferents divisions que corresponen a les diferents tessitures de cada cantant. Així, en destaquem tres grups:

  • Sopranos. El formen aquelles noies que poden arribar a les notes més agudes. Normalment, canten la melodia de les cançons.

  • Contralts. És el grup format també per noies. Són aquelles que ofereixen una tessitura més baixa que la de les sopranos, arribant a fer les notes més greus. Normalment, sol ser el grup més nombrós. Les contralts canten en un to més greu que és el que permetrà fer diferents matisos, detalls i dissonàncies, i dotar a la cançó d’un color i un so especials.

  • Els tenors. Normalment, és el grup format per homes. Els tenors són aquells que, com les sopranos, arriben a les notes més altes. Els baixos, pel contrari, tenen la tessitura més greu. En el nostre cas, cal destacar l’existència de dónes en aquest grup, les tenores recolzaran i s’integraran en aquesta corda compartida de “tenor”

 

Amazing Gospel segueix aquesta estructura de veus, patint modificacions segons els requeriments de les cançons i del director. Per exemple, algunes contralts han passat al grup de tenors pel timbre i tessitura de veu i en certes cançons la corda es pot dividir en dos per introduir en la cançó encara més veus.  

Assaig